DermaCura eczeemverband

dé zachte huidbescherming bij jeuk en eczeem

DermaCura eczeemverband is comfortabel, zijdezacht verband voor de behandeling van matige tot ernstige eczeemklachten. DermaCura eczeemverband remt de groei van de stafylokokkenbacterie op de huid. Het verband is zijdezacht en dient ter bescherming en afdekking van de eczeemgevoelige huid. Door verminderde jeuk is er minder behoefte om te krabben en verbetert de nachtrust. DermaCura is een aanvulling op de behandeling met zalven en crèmes. Het verband is verkrijgbaar in een uitgebreid assortiment modellen en maten beschikbaar voor baby’s, kinderen en volwassenen.

 

DermaCura eczeemverband is een CE Medisch Hulpmiddel Klasse I en heeft de volgende eigenschappen:

 

  • Comfortabel zijdezacht verband voor dag en nacht
  • Remt de groei van stafylokokkenbacterie op de huid
  • Bevordert het herstel van de eczeemgevoelige huid
  • Voorkomt uitdroging van de huid
wat doet DermaCura eczeemverband?

De ernst van eczeemklachten is sterk gerelateerd aan de aanwezigheid van stafylokokken bacteriën. Deze bacteriën kunnen zich op de eczeemhuid beter vestigen dan op de gezonde huid en makkelijk uitbreiden in krabwondjes. Hoe meer bacteriën, des te meer klachten (jeuk, jeuk en nog eens jeuk!). DermaCura eczeemverband remt de groei van de stafylokokken bacterie waardoor eczeemklachten verminderen. Door de verminderde jeuk is er minder behoefte om te krabben en verbetert de nachtrust. DermaCura is een aanvulling op de behandeling met zalven en crèmes, zoals die door uw arts geadviseerd zijn.

meer informatie over DermaCura eczeemverband

Indicatie

DermaCura eczeemverband wordt toegepast bij patiënten met matige tot ernstige chronische huidaandoeningen zoals constitutioneel eczeem en psoriasis waarbij langdurig behandeling (> 14 dagen) nodig is.

Gebruik

DermaCura eczeemverband hoort aangesloten op de huid, met naden en labels aan de buitenzijde, over de aangebrachte zalf of crème gedragen te worden. Daarmee wordt de beschadigde huid afgedekt en kan krabben voorkomen worden. DermaCura eczeemverband remt de groei van de stafylokokkenbacterie op de huid.

Productsamenstelling

DermaCura eczeemverband is gemaakt van 98% TENCEL® en 2% elasthaan. Aan TENCEL® C is 1% chitosan toegevoegd. TENCEL® is gemaakt van natuurlijke producten en wordt milieuvriendelijk geproduceerd.

Maattabel

Bekijk onze maattabel, zodat u altijd de juiste maat bestelt.

Verpakking

Een verpakking DermaCura eczeemverband bevat één artikel.

Wasvoorschrift

DermaCura eczeemverband wordt bij voorkeur in een waszak met neutrale zeep op maximaal 40 C gewassen. DermaCura eczeemverband mag niet in de droogtrommel en mag alleen op lage temperatuur gestreken worden.

 

wat vinden specialisten

Wat vinden specialisten van verbandmiddelen?

De behandeling van mensen met matig-ernstig en ernstig CE is ingewikkeld. Meestal worden diverse maatregelen tezamen toegepast om verbetering te verkrijgen. Zo geeft men het advies om de aangeboren droge huid in te smeren met indifferente zalven, krijgt de patiënt naast het advies om contact met water te vermijden, een douche- / badolie voorgeschreven in plaats van zeep, ontstekingsremmende (zoals corticosteroïden) crèmes of -zalven op de ontstoken huid (eczeemplekken), eventueel sederende antihistaminica bij jeuk die leidt tot slapeloosheid en nachtelijke onrust, verbandmiddelen ter voorkoming van krabben en de negatieve effecten daarvan en vanwege een beter effect van de lokale behandeling door het occlusieve effect. Met een dergelijk pakket aan maatregelen is het voor de voorschrijvende arts niet gemakkelijk om de exacte bijdrage van verbandmiddelen afzonderlijk in te schatten.

De behandelaren uit de richtlijnwerkgroep Constitutioneel Eczeem van de NVDV zijn van mening dat verbandmiddelen die gemaakt zijn van dunne, gladde vezels duidelijk een toegevoegde waarde hebben vanwege het feit dat zij geen irritatie oproepen bij de hyperreactieve huid van patiënten met CE. Het gaat dan vooral om situaties waarbij van mensen met matig en ernstig CE en bij een groot aangedaan oppervlak van CE veel last hebben van jeuk en langdurig klasse 2-3 dermatocorticosteroïden gebruiken (en waarbij het niet lukt de frequentie van smeren of het corticosteroïdniveau omlaag te brengen).*

* Bron: NVDV (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) – Rapport verbandmiddelen bij constitutioneel eczeem

Eczeemverband remt de groei van de stafylokokkenbacterie op de huid, waardoor jeukklachten verminderen

%

Ruim 80% van de gebruikers draagt het verbandmiddel dagelijks het hele jaar door en doet dit bijna altijd als aanvulling op het gebruik van zalven of crèmes.

VMCE Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

“De VMCE kent voldoende ervaringsverhalen waarin deze antibacteriële verbandmiddelen als positief of zelfs soms als onmisbaar worden ervaren…”