DermaCura krabverband is gemaakt van een extreem fijne en zachte vezel. De gladheid en de extreem fijne structuur zorgen voor een bewezen draagcomfort. Dit vermindert jeukklachten, voorkomt krabben en zorgt mede daardoor voor een betere nachtrust. 

DermaCura krabverband

DermaCura krabverband dient ter afdekking en fixatie van zalftherapie bij chronische huidaandoeningen, zoals constitutioneel eczeem en psoriasis. Het verband beschermt de beschadigde huid en door de gladde en zijdezachte structuur van het verband wordt krabben voorkomen. Het draagcomfort wordt als zeer prettig ervaren.

Regulerende werking

DermaCura krabverband beschermt tegen uitdrogen van de opperhuid door de vochtregulerende werking. De thermoregulerende eigenschap zorgt voor een verkoelend effect in de zomer en een warmend effect in de winter.

Productsamenstelling

DermaCura krabverband is gemaakt van 98% Lyocell (TENCEL™) en 2% elasthaan.Voor de sokken en de handschoenen is de samenstelling 100% Lyocell (TENCEL™). TENCEL™ Lyocell-vezels zijn gecertificeerd volgens EU Ecolabel.

TENCEL™ is een handelsmerk van Lenzing AG.

Europese regelgeving

DermaCura krabverband is een CE Medisch Hulpmiddel Klasse I en voldoet aan de MDR Verordening (EU/2017/745).  Deze verordening stelt hoge kwaliteits- en veiligheidseisen aan medische hulpmiddelen. Door te voldoen aan de MDR Verordening is de patiëntveiligheid en de werkzaamheid van DermaCura goed gewaarborgd.

Gebruik

DermaCura krabverband hoort aangesloten op de huid, met naden en labels aan de buitenzijde, over de aangebrachte zalf of crème gedragen te worden. Daarmee wordt de beschadigde huid afgedekt en wordt krabben voorkomen.

Voorzorgsmaatregelen

Niet op beschadigde huid gebruiken zonder medisch advies. DermaCura is niet UV-werend en biedt geen bescherming tegen zonlicht. DermaCura wordt vaak gebruikt in combinatie met zalven en crèmes die brandbare bestanddelen als vaseline en/of paraffine kunnen bevatten. Wees daarom altijd voorzichtig met open vuur.

Bekijk onze video over gezonde nachtrust:

DermaCura krabverband

dé zachte huidbescherming bij jeuk en eczeem

DermaCura krabverband is in een uitgebreid assortiment modellen en maten beschikbaar voor baby’s, kinderen en volwassen.

  Krabverband dekt de beschadigde huid af en voorkomt krabben

  %

  Ruim 90% van de gebruikers van DermaCura krabverband draagt dit vanwege matig tot ernstige eczeemklachten.

  eigenschappen van DermaCura krabverband

  Eigenschappen

  DermaCura krabverband heeft een gladde en zijdezachte structuur en zorgt voor een uiterst prettig draagcomfort.

  • Zacht als zijde
  • Sterk als polyester
  • Warm in de winter, koel in de zomer
  • Warm als wol
  • Goed vochtabsorberend
  meer informatie over DermaCura krabverband

  Toepassing

  DermaCura krabverband wordt toegepast bij patiënten met matige tot ernstige chronische huidaandoeningen zoals constitutioneel eczeem en psoriasis waarbij langdurig behandeling (> 14 dagen) nodig is.

  Maattabel

  Bekijk onze maattabel, zodat u altijd de juiste maat bestelt.

  Productsamenstelling

  DermaCura krabverband is gemaakt van 98% Lyocell (TENCEL™) en 2% elasthaan. Voor de sokken en de handschoenen is de samenstelling 100% Lyocell (TENCEL™).TENCEL™ Lyocell-vezels zijn gecertificeerd volgens EU Ecolabel. TENCEL™ is een handelsmerk van Lenzing AG.

  Verpakking

  Een verpakking DermaCura krabverband bevat één artikel.

  Wasvoorschrift

  DermaCura krabverband wordt bij voorkeur in een waszak met neutrale zeep op maximaal 60 C gewassen. DermaCura krabverband mag niet in de droogtrommel en mag alleen op lage temperatuur gestreken worden.

   

  Wat vinden specialisten

  Wat vinden specialisten van verbandmiddelen?

  De behandeling van mensen met matig-ernstig en ernstig constitutioneel eczeem (CE) is ingewikkeld. Meestal worden diverse maatregelen tezamen toegepast om verbetering te verkrijgen. Zo geeft men het advies om de aangeboren droge huid in te smeren met indifferente zalven, krijgt de patiënt naast het advies om contact met water te vermijden, een douche-/badolie voorgeschreven in plaats van zeep, ontstekingsremmende (zoals corticosteroïden) crèmes of -zalven op de ontstoken huid (eczeemplekken), eventueel sederende antihistaminica bij jeuk die leidt tot slapeloosheid en nachtelijke onrust, verbandmiddelen ter voorkoming van krabben en de negatieve effecten daarvan en vanwege een beter effect van de lokale behandeling door het occlusieve effect. Met een dergelijk pakket aan maatregelen is het voor de voorschrijvende arts niet gemakkelijk om de exacte bijdrage van verbandmiddelen afzonderlijk in te schatten.

  De behandelaren uit de richtlijnwerkgroep Constitutioneel Eczeem van de NVDV zijn van mening dat verbandmiddelen die gemaakt zijn van dunne, gladde vezels duidelijk een toegevoegde waarde hebben vanwege het feit dat zij geen irritatie oproepen bij de hyperreactieve huid van patiënten met CE. Het gaat dan vooral om situaties waarbij van mensen met matig en ernstig CE en bij een groot aangedaan oppervlak van CE veel last hebben van jeuk en langdurig klasse 2-3 dermatocorticosteroïden gebruiken (en waarbij het niet lukt de frequentie van smeren of het corticosteroïdniveau omlaag te brengen).*

  * Bron: NVDV (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) – Rapport verbandmiddelen bij constitutioneel eczeem

  Wij zitten klaar om uw vragen te beantwoorden, bel ons:
  030 699 58 59
  Gebruikersonderzoek

  Om de werkzaamheid, tevredenheid en mogelijke bijwerkingen van DermaCura krabverband te onderzoeken worden regelmatig gebruikersonderzoeken verricht. Uit recent onderzoek onder 155 patiënten blijkt een statistisch significante werkzaamheid van de behandeling als DermaCura krabverband wordt toegepast in combinatie met zalftherapie.

  79% van de patiënten ervaart een verbetering door de toepassing van DermaCura krabverband in combinatie met een zalf en/of crème.

  VMCE, Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem:

  “Verbandmiddelen kunnen een optie zijn als er
  ’s nachts veel gekrabd wordt. Krabben is niet alleen slecht voor het eczeem, maar ook voor de kwaliteit van de nachtrust.
  In een onderzoek van de VMCE naar verbandmiddelen noemden veel ouders dat als een groot voordeel van moderne verbandmiddelen bij hun kinderen:
  eindelijk slapen ze door …” 

  Vergoeding

  DermaCura krabverband wordt vergoed door alle zorgverzekeraars. Kijk op het overzicht voor de voorwaarden van de verschillende zorgverzekeraars.