DermaCura eczeemverband

dé zachte huidbescherming bij jeuk en eczeem

 

DermaCura eczeemverband is comfortabel, zijdezacht verband voor de behandeling van matige tot ernstige eczeemklachten. Het verband is zijdezacht, dient ter bescherming en afdekking van de eczeemgevoelige huid en voorkomt krabben.

DermaCura eczeemverband remt de groei van de stafylokokkenbacterie op de huid, waardoor jeukklachten verminderen. Door de verminderde jeuk is er minder behoefte om te krabben en verbetert de nachtrust. DermaCura is een aanvulling op de behandeling met zalven en crèmes. Het verband is verkrijgbaar in een uitgebreid assortiment modellen en maten beschikbaar voor baby’s, kinderen en volwassenen.

DermaCura eczeemverband is een CE Medisch Hulpmiddel Klasse I en heeft de volgende eigenschappen:

 

  • Comfortabel zijdezacht antibacterieel verband voor dag en nacht
  • Bevordert het herstel van de eczeemgevoelige huid
  • Voorkomt uitdroging van de huid

Eczeemverband bestellen

klik hier

wat doet DermaCura eczeemverband?

De ernst van eczeemklachten is sterk gerelateerd aan de aanwezigheid van stafylokokken bacteriën. Deze bacteriën kunnen zich op de eczeemhuid beter vestigen dan op de gezonde huid en makkelijk uitbreiden in krabwondjes. Hoe meer bacteriën, des te meer klachten (jeuk, jeuk en nog eens jeuk!). DermaCura eczeemverband remt de groei van de stafylokokken bacterie waardoor eczeemklachten verminderen. Door de verminderde jeuk is er minder behoefte om te krabben en verbetert de nachtrust. DermaCura is een aanvulling op de behandeling met zalven en crèmes, zoals die door uw arts geadviseerd zijn.

wat maakt DermaCura eczeemverband bijzonder

DermaCura eczeemverband is gemaakt van 98% TENCEL® C en 2% elasthaan. Aan TENCEL® C is 1% chitosan toegevoegd. TENCEL® C is gemaakt van natuurlijke producten en wordt milieuvriendelijk geproduceerd. Chitosan is een biologische stof en wordt wereldwijd toegepast in cosmetica, farmaceutica en (bio)medische producten. Eén van de eigenschappen van chitosan is een versnelde wondgenezing.

DermaCura eczeemverband hoort aangesloten op de huid, met naden en labels aan de buitenzijde, over de aangebrachte zalf of crème gedragen te worden. Daarmee wordt de beschadigde huid afgedekt en wordt krabben voorkomen. De zachtheid van de stof garandeert daarnaast een hoog draagcomfort. DermaCura eczeemverband is vanwege de bijzondere eigenschappen kwetsbaarder dan gewone onderkleding.

meer informatie over DermaCura eczeemverband

Wie gebruiken DermaCura eczeemverband?

Ruim 90% van de gebruikers van DermaCura eczeemverband heeft last van matig tot ernstig constitutioneel eczeem. Ruim de helft van de gebruikers is jonger dan 10 jaar, waarbij het percentage man/vrouw (jongen/meisje) gelijk is. Ruim 80% van de gebruikers draagt het verbandmiddel dagelijks het hele jaar door en doet dit bijna altijd als aanvulling op het gebruik van (corticosteroïdhoudende) zalven of crèmes.

De meeste gebruikers hebben vaak al langer dan een jaar ernstige eczeemklachten, voordat ze DermaCura zijn gaan dragen. Klachten die veel voorkomen, zijn jeuk, veelvuldig krabben, droge huid, rode huid en huiduitslag. Vóór het gebruik van DermaCura wordt de algemene kwaliteit van leven als slecht beoordeeld. Dagelijks functioneren op werk of school en het sociale leven (sporten en uitgaan) worden door eczeem ernstig beïnvloed. Ook de nachtrust (vooral bij kinderen, en dus ook de ouders) is vaak ernstig verstoord, slapeloze nachten zijn geen uitzondering.

Wat is het effect van DermaCura eczeemverband?

Een goede dagelijkse verzorging van de eczeemgevoelige huid blijft altijd een eerste vereiste. De zachtheid van de stof en het draagcomfort van DermaCura zorgen volgens het merendeel van de gebruikers al direct voor een gevoel van verlichting. Door het dragen van DermaCura eczeemverband in combinatie met het gebruik van (corticosteroïdhoudende) zalf of crème verminderen in de meeste gevallen de eczeemklachten. Deze vermindering van de jeuk, het krabben, de droge, rode huid en huiduitslag treden meestal binnen 1-4 weken op. Ook het dagelijks functioneren op werk of school en het sociale leven worden minder beïnvloed door de eczeemklachten. Er is zelfs sprake van een afname in het aantal bezoeken aan huisarts of specialist bij deze groep mensen.

Wat vinden specialisten van verbandmiddelen?

De behandeling van mensen met matig-ernstig en ernstig CE is ingewikkeld. Meestal worden diverse maatregelen tezamen toegepast om verbetering te verkrijgen. Zo geeft men het advies om de aangeboren droge huid in te smeren met indifferente zalven, krijgt de patiënt naast het advies om contact met water te vermijden, een douche- / badolie voorgeschreven in plaats van zeep, ontstekingsremmende (zoals corticosteroïden) crèmes of -zalven op de ontstoken huid (eczeemplekken), eventueel sederende antihistaminica bij jeuk die leidt tot slapeloosheid en nachtelijke onrust, verbandmiddelen ter voorkoming van krabben en de negatieve effecten daarvan en vanwege een beter effect van de lokale behandeling door het occlusieve effect. Met een dergelijk pakket aan maatregelen is het voor de voorschrijvende arts niet gemakkelijk om de exacte bijdrage van verbandmiddelen afzonderlijk in te schatten.

De behandelaren uit de richtlijnwerkgroep Constitutioneel Eczeem van de NVDV zijn van mening dat verbandmiddelen die gemaakt zijn van dunne, gladde vezels duidelijk een toegevoegde waarde hebben vanwege het feit dat zij geen irritatie oproepen bij de hyperreactieve huid van patiënten met CE. Het gaat dan vooral om situaties waarbij van mensen met matig en ernstig CE en bij een groot aangedaan oppervlak van CE veel last hebben van jeuk en langdurig klasse 2-3 dermatocorticosteroïden gebruiken (en waarbij het niet lukt de frequentie van smeren of het corticosteroïdniveau omlaag te brengen).*

* Bron: NVDV (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) – Rapport verbandmiddelen bij constitutioneel eczeem


Eczeemverband remt de groei van de stafylokokkenbacterie op de huid, waardoor jeukklachten verminderen


%

Ruim 80% van de gebruikers draagt het verbandmiddel dagelijks het hele jaar door en doet dit bijna altijd als aanvulling op het gebruik van zalven of crèmes.


VMCE Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

“De VMCE kent voldoende ervaringsverhalen waarin deze antibacteriële verbandmiddelen als positief of zelfs soms als onmisbaar worden ervaren…”